Om oss

Copyright © All Rights Reserved

Cherokee.se

Not allowed to use photos from this webpage.

Vi har fåglarna för din filmproduktion!

 

Vi har inte bara fåglar, men företagets fokus ligger på de befjädrade arbetskamraterna.

Vi är bland annat helt ensamma i Sverige om att kunna erbuda korpfåglar för inspelningsändamål.

Övriga djur hittar du i menyn!

 

Cherokee.se erbjuder:

 

-Friska veterinärbesiktade djur

 

-Djurtränare på plats

 

-För ändamålet lämpliga individer

 

-Vi är medvetna om att produktionen är kostsam i sin helhet, varför vi är måna om att få djuren att fungera i situation i god tid före planerade inspelningsdagar. En kontakt redan i manusstadiet underlättar! Välkomna med er förfrågan!

 

Kontakt:

 

-genomförbarhet, praktiska frågor

info@cherokee.se

070-171 48 89 Virpi

 

-bokningar och avtal

annelie@filmdjur.se

070-595 69 40 Anne-Lie

 

Jag som driver verksamheten heter Virpi Hellmark och har fåglarna som hobby, som jobb och som livsstil. Arorna och träning är en favoritsyssla, och korparna kommer alltid att vara ett nöje, och en utmaning, när det kommer till träning!

Cherokee.se arbetar med djur för film, i tätt samarbete med Svenska Filmdjur. Djuren hålls i enighet med gällande lagar och anläggningen har ett så kallat §16 tillstånd från Länsstyrelsen. Verksamhetsledaren innehar också Transportillstånd från Statens Jordbruksverk.

 

Vi har ett antal fåglar för filminspelningsändamål, och har ännu fler i vårt stora kontaktnät. Bland annat finns friflygande, tränade aror, se under rubrikerna!

 

2013 började vi erbjuda korpfåglar för film och reklam, vi arbetar för dagen med en semi-tam korphona som kallas för Stina. Stina har varit ute på en del uppdrag och hunnit få mycket rutin på studiomiljö redan, hon medverkar i Tjuvarnas Jul Trollkarlens Dotter, och i det internationellt sålda dramat Jordskott. Stina gör också några scener i den nyproducerade filmen Huldra. Nyproducerade filmen Korparna har också med Stina i scener.

 

Under 2013 utökades också djurinnehavet med en mycket varglik hund av rasen Tjeckisk Varghund, till vår stora glädje är han en mycket social individ som utan att tveka tar kontakt med varje främmande människa, något som kan vara svårt med hundarna med varggener. Läs gärna om Aro i hans egen menyrubrik. Aro gjorde sin allra första insats i Seinabo Seys musikvideo till låten Hard Time. Han har sedan dess hunnit göra lite i studiomiljö, och fungerar bra socialt bland kameramän, ljuskillar och skådisar.

 

Har du frågor om vad som är genomförbart och inte, eller redan i manusstadiet vill ha en förutsättningslös diskussion om eventuellt kommande uppdrag, är du välkommen att kontakta någon av oss!

 

 

 

Vi samarbetar med Svenska Filmdjur.

För info & bokning av djur från Cherokee.se, kontakta Annelie på

Svenska Filmdjur.

telefon 070-595 69 40

e-post annelie@filmdjur.se