Corvus albicollis

Copyright © All Rights Reserved

Cherokee.se

Not allowed to use photos from this webpage.

Corvus albicollis

 

.

Korpfåglarna, mystikens fåglar. I Sverige är det inte möjligt att hålla den svarta korpen, men eftersom de afrikanska underarterna inte finns i den svenska naturen, finns det två arter som är möjliga att hålla, C. albicollis och C. albus. Cherokee.se har bägge arterna.

För dagen arbetar vi med en semi-tam hona, Stina. Stina har varit ute på en hel del uppdrag, både film- och reklaminspelningar, och har fått en bra rutin på studiomiljöer såväl som kontrollerbara och lugna utomhussituationer. Vi får ofta frågan om hon kan sitta på en skådespelares axel. Svaret är enkelt, inga korpfåglar på axlarna, tama eller otama. Det är helt enkelt för riskabelt för människan. Däremot kan Stina sitta på en falkhandske på en hand, det mer vanliga sättet att hålla en korpfågel.

 

Stina kan ha sele, vilket är ett krav i alla utomhusmiljöer.

 

Vad gäller inspelning med korpfåglar har Annelie stor vana av lösningar på inspelningsmöjligheter för olika scener. Tveka inte att ta kontakt med henne med frågor och för förutsättningslösa diskussioner!

 

 

Vi har fåglarna för din filmproduktion!

 

Vi har inte bara fåglar, men företagets fokus ligger på de befjädrade arbetskamraterna.

Vi är bland annat helt ensamma i Sverige om att kunna erbuda korpfåglar för inspelningsändamål.

Övriga djur hittar du i menyn!

 

Cherokee.se erbjuder:

 

-Friska veterinärbesiktade djur

 

-Djurtränare på plats

 

-För ändamålet lämpliga individer

 

-Vi är medvetna om att produktionen är kostsam i sin helhet, varför vi är måna om att få djuren att fungera i situation i god tid före planerade inspelningsdagar. En kontakt redan i manusstadiet underlättar! Välkomna med er förfrågan!

 

Kontakt:

 

-genomförbarhet, praktiska frågor

info@cherokee.se

070-171 48 89 Virpi

 

-bokningar och avtal

annelie@filmdjur.se

070-595 69 40 Anne-Lie