Uppfödning Arapapegojor

Copyright © All Rights Reserved

Cherokee.se

Not allowed to use photos from this webpage.

Uppfödning arapapegojor

"Vi säljer inga fåglar, men det händer att vi säljer en relation."

 

 

 

 

 

Vi föder i liten skala upp

- Blågul ara (Ara ararauna)

- Gulnackad dvärgara (Primolius auricollis)

- Brunpannad dvärgara (Ara severa)

 

Föräldrarna är DNA-testade för släktskapsutredning där sådan utredning inte kunnat fastställas tillförlitligt genom föräldradjurens härstamningsbevis, araungarna har helt obesläktade föräldradjur. Inom papegojaveln lever gamla föreställningar kvar om att inavel inte ger någon skada på avkomman, men vi står inte bakom denna idé. Föräldrarna är stora och korrekta, med kompletta fjäderskrudar. Av avkommorna 2015 är det två som friflygs, ungarna har visat prov på hög träningsbarhet och gott temperament.

Vi tar emot bokningar av ungar till säsongen 2017. Det kan kännas lite långt, att vänta på sin araunge till nästa säsong, men om man verkligen hade tänkt att skaffa sig ett husdjur med en beräknad livslängd på över 50 år, så kan inte det första året av väntan vara så långt, egentligen.

Vi väljer ut hemmen, träningserfarenhet från andra djur är en merit, att man haft 312 olika arter fåglar de senaste 20 åren är inte en merit hos oss. Införskaffande av en fågel av de här storlekarna måste vara ett väl genomtänkt beslut, inte ett impulsbeslut. Fågeln kommer att ta upp en stor del av hemmet, den kommer att låta, och den kommer att kosta pengar, en hel del pengar. Därför är vi restriktiva vad gäller aveln, men tar gärna fram ungar åt träningsintresserade, vetgiriga och kunskapstörstiga blivande araägare!

 

Hos oss köper man inte en fågel, man förvärvar en relation. Därför är det viktigt att ev köpare har tid att avsätta till att tillbringa tid med sin fågel här, hos oss, innan man tar en fågel med sig. Dels hinner vi se att vi valt ut rätt fågelunge till rätt köpare, dels hinner vi lägga i bromsen om vi ser att fågelköpet egentligen är en hyfsat dålig idé i just det hushållet, precis som köparen, som får många möjligheter att känna in att beslutet egentligen redan ångrats. Allt detta vill vi, för att vi INTE vill hitta våra uppfödningar på Blocket, plockade och olyckliga. Vi vill heller aldrig se en av våra avkommor vingklippt, eller sjuk i foderrelaterade sjukdomar. Därför vill vi träffa dig som köpare, en hel del, innan vi lämnar över en relation till dig.

 

Kortfattat säljer vi...

 

-ungar efter släktskapsutredda föräldrar, där släktskapet inte kunnat uteslutas på annat sätt

-ungar testade mot de vanligaste virusen (PBFD, Borna, Papegojsjuka, Polyoma)

-märkta med fast fotring

-med uppfödarbevis, kön fastställd via DNA-prov

-med informationsfolder

-ungar som påbörjats inkallningsträning med

-ungar som seltränats, sele medföljer med ungen

 

Vi säljer egentligen inga fåglar, men du får gärna anmäla intresse för att köpa en relation om ni funkar ihop, i den relationen. Vi hjälper dig vansinnigt gärna i skapandet av den, dock! Det betyder också, att din unge är minst halvåret gammal och helt självständig, innan den får följa med dig.

 

Priser:

 

Blågul ara, unge 2018 15 000,- * Beroende på kön, är ev. kommande

årets ungar bokade.

 

Ara severa, unge 201X 12 000,- * Häckas inte 2018.

Primolius auricollis, unge 201X 10 000,- * Häckas 2018

 

 

 

 

 

 

Vi har fåglarna för din filmproduktion!

 

Vi har inte bara fåglar, men företagets fokus ligger på de befjädrade arbetskamraterna.

Vi är bland annat helt ensamma i Sverige om att kunna erbuda korpfåglar för inspelningsändamål.

Övriga djur hittar du i menyn!

 

Cherokee.se erbjuder:

 

-Friska veterinärbesiktade djur

 

-Djurtränare på plats

 

-För ändamålet lämpliga individer

 

-Vi är medvetna om att produktionen är kostsam i sin helhet, varför vi är måna om att få djuren att fungera i situation i god tid före planerade inspelningsdagar. En kontakt redan i manusstadiet underlättar! Välkomna med er förfrågan!

 

Kontakt:

 

-genomförbarhet, praktiska frågor

info@cherokee.se

070-171 48 89 Virpi

 

-bokningar och avtal

annelie@filmdjur.se

070-595 69 40 Anne-Lie